2D contouring in SprutCAM


2D contouring in SprutCAM

2D contouring is ontworpen voor de bewerking langs horizontale contouren of curveprojecties op het horizontale vlak, de cilinder of de omwentelingsfiguur. De bewerking in combinatie met de parameter Gereedschapscontactpunt maakt het mogelijk om eenvoudig afschuiningen op de werkstukken te maken.

Het aantal bewerkingen van de strategie kunnen bestaan uit meerdere contouren en krommingsprojecties. Elk object kan zijn eigen bewerkingsmethode hebben: ofwel met het center ofwel met de zijkant van het gereedschap langs de contour. Als de contour met de zijkant van de frees wordt bewerkt, dan is het mogelijk om er een extra stock voor te definiëren. De positieve stock wordt in de richting van de bewerking gelegd.

stock sprutcam

De bewerking wordt uitgevoerd in een reeks horizontale verplaatsingen (blauwe lijnen op de afbeelding hieronder) van het gereedschap. De werkgangen verschillen van elkaar in de Z-diepte waarop zij zich bevinden. Het aantal sneden en hun Z-diepte zijn afhankelijk van de bewerkingsniveaus en de stap die op de parameterpagina is gedefinieerd. Het is ook mogelijk om een andere Z-diepte te definiëren voor de laatste werkgang.

bewerkingsniveaus sprutcam

Het startpunt voor de bewerking van een open traject komt overeen met het eerste of laatste punt. Voor gesloten trajecten wordt het startpunt (nummer 1 op onderstaande afbeelding) automatisch naar een buitenhoek of naar de langste sectie gebracht, als het beginpunt niet is gedefinieerd op de Model pagina, om de gereedschapsbewegingen te optimaliseren. Ook kan de in- en uitloop (nummer 2 en 3 op onderstaande afbeelding) van de frees bij een 2D-contouring heel gemakkelijk ingesteld worden. Het is mogelijk om dit zowel in het XY-vlak als in het Z-vlak in te stellen.

startpunt sprutcam

Bij de bewerkingsvolgorde By Contours wordt elke contour tot de volle diepte bewerkt, voordat naar een volgende contour wordt gegaan. Bij de instelling Op diepte wordt elke contour op de huidige snijdiepte bewerkt en pas als alle contouren bewerkt zijn, wordt naar de volgende diepte gegaan.

sorting sprutcam

Heb je nog vragen? Contacteer ons op support@sprutcam.be.

.