Combineren van parts in SprutCAM 15


Combineren van parts in SprutCAM 15

Nieuw tabblad: Fixtures

In het menu is een icoon bijgekomen voor fixtures. Hier kunnen verschillende soorten opspangereedschap aan de machine toegevoegd worden. Handig is dat de onderdelen van deze fixtures makkelijk beweegbaar zijn en blijven. Deze fixture kan opgeslagen en ingeladen worden met de nieuwe opties Save en Load om deze snel en makkelijk te kunnen gebruiken.

Het icoontje dat eerst gebruikt werd voor Fixtures in de vorige versies van SprutCAM is nog steeds aanwezig maar heeft een nieuwe naam en functie gekregen. Vanaf nu heet dit Restrictions. Zie dit als een verboden zone waarin de tool en machine niet mogen komen.


Part kopiëren

sprutcam 15 part kopiëren

Ook werd de mogelijkheid toegevoegd om een kopie van het werkstuk te maken. De kopie van deze part bevat ook kopieën van de bewerkingen die hieraan werden toegekend. Deze kopie kan binnen het project makkelijk verplaatst worden. Er kunnen zoveel kopieën gemaakt worden als je wenst.

Door op Run te klikken worden de programma’s berekend. De eerste originele part zal even moeten laden, maar de kopieën zijn veel sneller. Dat is natuurlijk omdat dit precies hetzelfde programma is en het deze gaat kopiëren. Als er bij het werkstuk een bewerking wordt toegevoegd, verschijnt deze ook automatisch bij alle kopieën.

Ook werd er een handige nieuwe modus toegevoegd voor het herschikken van de bewerkingsvolgorde: Sequencing and Links. Op deze manier worden gereedschapswisselingen geminimaliseerd en worden deze verschillende werkstukken op een logische manier gelijktijdig bewerkt. Zo zullen de verschillende bewerkingen van de werkstukken die dezelfde frees gebruiken, bijvoorbeeld samen gerangschikt en bewerkt worden.

Multi-parts (Thombstone machining)

sprutcam 15 mutiple parts

In SprutCAM 15 werd de mogelijkheid toegevoegd om verschillende werkstukken in één project te bewerken. Elk deel kan afzonderlijk worden geplaatst en kan zijn eigen oorsprong hebben. Daardoor zijn de verschillende werkstukken makkelijk te verplaatsen.

Aan deze verschillende parts kan je bewerkingen gaan toekennen. Door ook hier Sequencing and Links te gebruiken, worden deze twee werkstukken gelijktijdig en in een logische volgorde bewerkt. Ook kan je dit kan je gebruiken in combinatie met Setup stages en Part kopieën.

Meer weten over SprutCAM 15? Opleiding volgen? Aarzel niet om ons te contacteren!

.